Malzemeler:
1 adet tavuk
2 adet soğan
Tereyağ
Zeytinyağı
1,5 bardak pirinç
Kuş üzümü (yaklaşık 2 çorba kaşığı)
Çam fıstığı (yaklaşık 2 çorba kaşığı)
Yeni Bahar
Tarçın
Kara biber
Tuz
Su
Tavuk ciğeri (şart değil)
1 kaşık salça
1 kaşık yoğurt
Yapılışı:
Tavuk tütsülenerek iyice yıkanır ve uygun bir tencereye alınır. İçine bir adet soyulmuş tüm soğan (kabuk tarçın ve defne yaprağı da atabilirsiniz, kokusunu alır), tuz ve su konularak haşlanır.
Haşlanan tavuk yağlı kağıt konulmuş bir fırın kabına alınır. Yoğurt, salça, karabiber ve zeytinyağı karıştırılarak tavuğun her tarafına sürülür. 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarana kadar pişirilir.
Haşlayıp soslamakla uğraşmak istemezseniz fırın poşetinde de pişirebilirsiniz.
İç Pilav:
Pirinç kuş üzümüyle birlikte yıkanır. Soğan ince ince kıyılır (ciğer kullanılacaksa tavukla birlikte haşlanır ve küçük küçük doğranır). Pilav tenceresinde tereyağ eritilir, içine soğan ve çam fıstıkları ilave edilir. Pembeleşince pirinç ve kuş üzümü eklenerek kavrulur. İçerisine ciğer, yeni bahar, karabiber, tarçın ve tuz eklenir. En son 2,5 bardak kadar tavuk suyu da eklenerek kısık ateşte pişirilir.
Pirinç önceden sıcak suda ıslatılırsa, pilav daha tane tane olabilir.
Kuş üzümü (yaklaşık 2 çorba kaşığı)
Çam fıstığı (yaklaşık 2 çorba kaşığı)
Yeni Bahar
Tarçın
Kara biber
Tuz
Su
Tavuk ciğeri (şart değil)
1 kaşık salça
1 kaşık yoğurt
Yapılışı:
Tavuk tütsülenerek iyice yıkanır ve uygun bir tencereye alınır. İçine bir adet soyulmuş tüm soğan (kabuk tarçın ve defne yaprağı da atabilirsiniz, kokusunu alır), tuz ve su konularak haşlanır.
Haşlanan tavuk yağlı kağıt konulmuş bir fırın kabına alınır. Yoğurt, salça, karabiber ve zeytinyağı karıştırılarak tavuğun her tarafına sürülür. 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarana kadar pişirilir.
Haşlayıp soslamakla uğraşmak istemezseniz fırın poşetinde de pişirebilirsiniz.
İç Pilav:
Pirinç kuş üzümüyle birlikte yıkanır. Soğan ince ince kıyılır (ciğer kullanılacaksa tavukla birlikte haşlanır ve küçük küçük doğranır). Pilav tenceresinde tereyağ eritilir, içine soğan ve çam fıstıkları ilave edilir. Pembeleşince pirinç ve kuş üzümü eklenerek kavrulur. İçerisine ciğer, yeni bahar, karabiber, tarçın ve tuz eklenir. En son 2,5 bardak kadar tavuk suyu da eklenerek kısık ateşte pişirilir.
Pirinç önceden sıcak suda ıslatılırsa, pilav daha tane tane olabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder