Malzemeler:
300 gram somon balığı
Yarım paket makarna
Zeytinyağ
1 kaşık domates salçası
Tuz
Karabiber
1 adet domates
1 adet sivri biber
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
Biraz fesleğen ve zencefil (şart değil)
Yapılışı:
Soğanlar ince kıyılıp, yağda kavrulur.
Somon kuşbaşı doğranıp, soğanlara eklenerek birlikte sotelenir.
Biber, sarımsak ve soyulmuş domates doğranarak diğer malzemelerle birlikte yemeğe eklenir. Karıştırdıktan sonra kısık ocakta, kapağı kapalı pişmeye bırakılır.
Somon pişerken, ayrı bir tencerede makarna tarifine uygun haşlanır. Haşlanan makarnaya somonlu karışım ilave edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder