Malzemeler:
1 adet dolmalık lahana
2 su bardağı pirinç
4-5 adet kuru soğan
500 gram kestane
Zeytinyağı (3 kahve fincanı kadar)
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı yeni bahar
1 tatlı kaşığı tarçın
2-3 yemek kaşığı kuru nane
2 çorba kaşığı çam fıstığı
3 çorba kaşığı kuş üzümü
3 adet kesme şekeri
Limon
4 bardak sıcak su
Yapılışı:
Lahananın yaprakları ayrılarak kaynar suda 1-2 dakika haşlanır.
Kestaneler yıkanıp az haşlanır ve doğranır.
Soğanlar ince kıyılır, pirinç ve kuş üzümü yıkanır.
Soğanlar yağda hafif sarardıktan sonra çam fıstıkları da eklenir ve kavrulur.
Pirinç ve kuş üzümü eklenerek, kavrulmaya devam edilir.
Baharatları ve tuz eklenerek biraz daha kavrulur.
Üzerini hafif kapatacak kadar sıcak su (2 bardak kadar) dökülerek kısık ateşte pişirilir. Kuru nane ve kestaneler de eklenerek harç hazır hale gelir.
Lahananın damar kısımları ayıklanarak el büyüklüğünde kesilir.
Tencerenin dibine lahana kullanmadığımız lahana parçaları dizilir.
Yapraklar irice sarılarak tencereye dizilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder