Hakkımda

Pratik, yapması kolay, zevkli, yemek, meze, pasta, ve tatlı tarifleri... Mutfak işlerini çok sevdiğim ve yemek yaparken mutlu olduğum için, 15 yaşımdan beri yemek ve pasta yapıyorum. "El Kararı Göz Kararı" ismini seçmemin nedeni, tariflerde her zaman bire bir ölçü kullanmayıp, özellikle yemeklerde, bazı malzemeleri göz kararı ayarlıyor olmam. Ayrıca, bazen de tariflerde, elimde olan malzemeye göre değişiklik yaparım. (Yağ yerine, kaynamış sütün üzerinde biriken kaymağı kullanmak, gibi.) Hepsi, daha önce yaptığım, sevdiğim ve yiyenler tarafından büyük beğeni alan tariflerdir. Paylaşacağım tariflerin çoğunun, internette binlerce örneği var elbette ama bunlar benim yıllardır yaptığım ve çoğunda kişisel ve yöresel püf noktaları kullandığım tarifler olacak. Zaman zaman el alışkanlığıyla, önemli detayları atlayarak, karşımdaki biliyor gibi düşünerek yazabilirim. Öyle durumlarda yorum kısmından uyarabilir ve soru sorabilirsiniz :)

26 Aralık 2014

Sigara Böreği


Malzemeler:

Yufka
Böreklik Peynir/Lor peyniri (ben karışık kullandım)
Maydanoz
Ayçiçeği yağı

Yapılışı:

Yeterli miktarda maydanoz kıyılarak peynire karıştırılarak iç malzeme hazırlanır.





Yufkalar üst üste konur. Önce dört parçaya, sonra kesilen her bir parça 3 ya da 4 parçaya  (istediğiniz büyüklüğe göre) kesilerek üçgen biçiminde hazırlanır.


Hazırlanan yufkaların içine iç malzeme koyularak sarılır. Uç kısmı yapışması için suya batırılır.









Sarılan yufkalar kızgın ayçiçeği yağında pembeleşene kadar kızartılır.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder