250 gram kıyma (iri ve bir kere çekilmiş)
500 gram kemer patlıcan
2 bardak pirinç
3 bardak su
Kızartmak için ayçiçek yağı
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Yenibahar
Çam fıstığı
Yapılışı:
Patlıcanlar soyulup uzunlamasına kesilip tuzlu suda bekletildikten sonra yıkanır. tuz ve karabibere bulanarak kağıt havlu üzerinde nemi alındıktan sonra kızartılır.
Kıyma az yağda kavrulur, içine kavrulmuş çam fıstıkları tuz ve baharatlar ilave edilir.
Pirinç zeytinyağ ile yağda iyice kavrulur, tuz ilave edilir.
Ters çevirmeye uygun bir tencerenin dibine kıyma konur.
Kıymanın üzerine patlıcanlar dizilir.
Üzerine kavrulmuş pirinçler konur. Sıcak su ilave edilerek, kısık ateşte pişmeye bırakılır. Suyunu çekince altı kapatılarak dinlenmeye bırakılır.
Demlenen pilav ters çevrilerek servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder