Malzemeler:
2 bardak ılık süt
1bardak zeytinyağ
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı maya
1 yumurta
Susam
Un
Zeytin ezmesi
Yapılışı:
Yumurtanın sarısı üzerine sürmek için ayrılır.
Ilık sütte maya eritilir. Yağ, şeker, tuz ve yumurta akı da ilave edildikten sonra elenmiş un yumuşak bir hamur elde edene kadar azar azar ilave edilir ve yoğrulur.
Hamur mayalanması için üstü kapatılarak 1 saat kadar bekletilir.
Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparılarak oval şeklilde açılır.
Üzerine zeytinyağ ve 1 tatlı kaşığı kadar zeytin ezmesi sürülerek rulo yapılır ve iki ucu birleştirilir. Fırın kağıdı döşenmiş bir tepsiye dizilerek üzerine yumurta sarısı ve susam serpilir. 200 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder