Hakkımda

Pratik, yapması kolay, zevkli, yemek, meze, pasta, ve tatlı tarifleri... Mutfak işlerini çok sevdiğim ve yemek yaparken mutlu olduğum için, 15 yaşımdan beri yemek ve pasta yapıyorum. "El Kararı Göz Kararı" ismini seçmemin nedeni, tariflerde her zaman bire bir ölçü kullanmayıp, özellikle yemeklerde, bazı malzemeleri göz kararı ayarlıyor olmam. Ayrıca, bazen de tariflerde, elimde olan malzemeye göre değişiklik yaparım. (Yağ yerine, kaynamış sütün üzerinde biriken kaymağı kullanmak, gibi.) Hepsi, daha önce yaptığım, sevdiğim ve yiyenler tarafından büyük beğeni alan tariflerdir. Paylaşacağım tariflerin çoğunun, internette binlerce örneği var elbette ama bunlar benim yıllardır yaptığım ve çoğunda kişisel ve yöresel püf noktaları kullandığım tarifler olacak. Zaman zaman el alışkanlığıyla, önemli detayları atlayarak, karşımdaki biliyor gibi düşünerek yazabilirim. Öyle durumlarda yorum kısmından uyarabilir ve soru sorabilirsiniz :)

07 Ağustos 2014

Zeytinli Açma

Malzemeler:
2 bardak ılık süt
1bardak zeytinyağ
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı maya
1 yumurta
Susam
Un
Zeytin ezmesi
Yapılışı:

Yumurtanın sarısı üzerine sürmek için ayrılır.
Ilık sütte maya eritilir. Yağ, şeker, tuz ve yumurta akı da ilave edildikten sonra elenmiş un yumuşak bir hamur elde edene kadar azar azar ilave edilir ve yoğrulur.
Hamur mayalanması için üstü kapatılarak 1 saat kadar bekletilir.
Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparılarak oval şeklilde açılır.
Üzerine zeytinyağ ve 1 tatlı kaşığı kadar zeytin ezmesi sürülerek rulo yapılır ve iki ucu birleştirilir.  Fırın kağıdı döşenmiş bir tepsiye dizilerek üzerine yumurta sarısı ve susam serpilir. 200 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder