Hakkımda

Pratik, yapması kolay, zevkli, yemek, meze, pasta, ve tatlı tarifleri... Mutfak işlerini çok sevdiğim ve yemek yaparken mutlu olduğum için, 15 yaşımdan beri yemek ve pasta yapıyorum. "El Kararı Göz Kararı" ismini seçmemin nedeni, tariflerde her zaman bire bir ölçü kullanmayıp, özellikle yemeklerde, bazı malzemeleri göz kararı ayarlıyor olmam. Ayrıca, bazen de tariflerde, elimde olan malzemeye göre değişiklik yaparım. (Yağ yerine, kaynamış sütün üzerinde biriken kaymağı kullanmak, gibi.) Hepsi, daha önce yaptığım, sevdiğim ve yiyenler tarafından büyük beğeni alan tariflerdir. Paylaşacağım tariflerin çoğunun, internette binlerce örneği var elbette ama bunlar benim yıllardır yaptığım ve çoğunda kişisel ve yöresel püf noktaları kullandığım tarifler olacak. Zaman zaman el alışkanlığıyla, önemli detayları atlayarak, karşımdaki biliyor gibi düşünerek yazabilirim. Öyle durumlarda yorum kısmından uyarabilir ve soru sorabilirsiniz :)

02 Ağustos 2014

Banduri



Malzemeler:

500 Gram kuşbaşı doğranmış kuzu/dana eti
1 kilo domates
1 çay bardağı pirinç
3-4 adet sivri biber
3-4 adet kuru soğan
Tuz
Karabiber
Yenibahar
Kırmızı biber
1 Kaşık domates salçası
Yağ

Yapılışı:
Et haşlanır. soğanlar iri iri kıyılır. 
Domatesler yıkanıp, soyulduktan sonra çekirdekleri çıkarılarak doğranır. Biberler doğranır.
Haşlanan etler soğanla kavrulur. Domates salçası eklendikten  sonra domatesler ve biberler konur. Et suyu da ilave edilir kaynamaya bırakılır. Domatesler yumuşayınca pirinç ve, baharatlar ilave edilir. Pirinçler şişince altı kapanıp demlenmeye bırakılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder