Hakkımda

Pratik, yapması kolay, zevkli, yemek, meze, pasta, ve tatlı tarifleri... Mutfak işlerini çok sevdiğim ve yemek yaparken mutlu olduğum için, 15 yaşımdan beri yemek ve pasta yapıyorum. "El Kararı Göz Kararı" ismini seçmemin nedeni, tariflerde her zaman bire bir ölçü kullanmayıp, özellikle yemeklerde, bazı malzemeleri göz kararı ayarlıyor olmam. Ayrıca, bazen de tariflerde, elimde olan malzemeye göre değişiklik yaparım. (Yağ yerine, kaynamış sütün üzerinde biriken kaymağı kullanmak, gibi.) Hepsi, daha önce yaptığım, sevdiğim ve yiyenler tarafından büyük beğeni alan tariflerdir. Paylaşacağım tariflerin çoğunun, internette binlerce örneği var elbette ama bunlar benim yıllardır yaptığım ve çoğunda kişisel ve yöresel püf noktaları kullandığım tarifler olacak. Zaman zaman el alışkanlığıyla, önemli detayları atlayarak, karşımdaki biliyor gibi düşünerek yazabilirim. Öyle durumlarda yorum kısmından uyarabilir ve soru sorabilirsiniz :)

22 Ağustos 2014

Ciğer Yahni


Malzemeler:

1 kuzu ciğeri (kalp ve akciğeri de ekleyebilirsiniz)
2-3 adet kuru soğan
Yeterli miktarda zeytinyağı
Maydanoz
Tuz
Karabiber
Kırmızı biber
Yenibahar
Kimyon
1 adet sivri biber
1 adet domates
Az miktarda kuyruk yağı

Yapılışı:

Ciğer yıkanır, süzüldükten sonra zarı soyularak küçük parçalar halinde doğranır.Az yağ ilave edilerek pişmeye bırakılır. Bu esnada suyunu salan ciğer, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.


Ciğer suyunu çekince baharatlar, kıyılmış soğan ve biber eklenir.


Biraz sotelendikten sonra soyulup doğranmış domates eklenir. Kısık ateşte 30-40 dakika kadar pişmeye bırakılır.


Piştikten sonra servis tabağına alınır, üzerine kıyılmış maydanoz serpilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder