Dış Malzemeleri:
2 bardak ince bulgur
1 bardak irmik
1 avuç un
1/2 kilo dövülmüş dana eti
Salça
Kimyon
İç Malzemeleri:
500 gr. kıyma
4 adet kuru soğan
Tereyağı
Karabiber
Kırmızı biber
Yenibahar
İsteğe bağlı birkaç dal maydanoz ve yarım su bardağı ceviz
Yapılışı:
Bulgur su ile öldürülür. Et, tuz, kimyon ilave edilerek yoğrulur. İrmik de ilave edilerek yoğrulmaya devam edilir. Son olarak un da eklenerek, tepsiye yapışmayacak kıvama gelene kadar güzelce yoğrulur.
El suda ıslatılıp kıvama gelen köfte hamurundan cevizden biraz büyük bir parça koparılarak avuçta yuvarlanır. Orta kısmına ortasına bir delik açılır. Parmak yardımıyla çukurlaştırıp, inceltilir. İçine kıymalı harç konulur. Yavaşça kapatılarak, elde şekillendirilir.
Hazırlanan köfteler kaynayan tuzlu suda haşlanır.
1-2 diş sarımsak ezilerek, zeytinyağ da öldürülür, kıyılmış maydanoz da eklenerek bir sos hazırlanır. Arzu ederseniz bu sosla servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder