Hakkımda

Pratik, yapması kolay, zevkli, yemek, meze, pasta, ve tatlı tarifleri... Mutfak işlerini çok sevdiğim ve yemek yaparken mutlu olduğum için, 15 yaşımdan beri yemek ve pasta yapıyorum. "El Kararı Göz Kararı" ismini seçmemin nedeni, tariflerde her zaman bire bir ölçü kullanmayıp, özellikle yemeklerde, bazı malzemeleri göz kararı ayarlıyor olmam. Ayrıca, bazen de tariflerde, elimde olan malzemeye göre değişiklik yaparım. (Yağ yerine, kaynamış sütün üzerinde biriken kaymağı kullanmak, gibi.) Hepsi, daha önce yaptığım, sevdiğim ve yiyenler tarafından büyük beğeni alan tariflerdir. Paylaşacağım tariflerin çoğunun, internette binlerce örneği var elbette ama bunlar benim yıllardır yaptığım ve çoğunda kişisel ve yöresel püf noktaları kullandığım tarifler olacak. Zaman zaman el alışkanlığıyla, önemli detayları atlayarak, karşımdaki biliyor gibi düşünerek yazabilirim. Öyle durumlarda yorum kısmından uyarabilir ve soru sorabilirsiniz :)

14 Ağustos 2014

Kıymalı Barbunya




Malzemeler:

1 kilo taze barbunya
200 gram kıyma
1 kuru soğan
2-3 adet domates
2-3 adet sivri biber
2 adet havuç
Zeytinyağı
1 kaşık biber salçası
Tuz
Karabiber
Yeni bahar
Kırmızı biber
1/2 bardak su
Limon

Yapılışı:

Barbunyalar ayıklanıp yıkanır. Soğan ince ince kıyılıp, kıyma ile kavrulur. Salça ve baharatlar eklenir. Küp küp doğranmış havuç ve barbunyalar eklenir. Kabukları soyulup doğranmış domatesler ve doğranmış biber de eklendikten sonra, sıcak su ve biraz limon suyu ilave edilerek kısık ateşte barbunyalar yumuşayana kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder