Kek:
8 yumurta
200 gram şeker (1 bardak)
250 gram un (2,5 bardak)
Limon kabuğu rendesi
1 paket vanilya
Yumurta ve şeker yoğurt gibi beyazlaşana kadar çırpılır. Un elenir, limon kabuğu rendesi ve vanilya ile birlikte karışıma ilave edilir. Karıştırılarak yağlanmış pasta kalıbına dökülerek sıcak fırında pişirilir.
Çikolatalı kreması:
1 vanilya
180 gram şeker
80 gram un (1 kahve fincanı)
3,5 çorba kaşığı kakao
1 kilo süt
2 yumurta
Hepsi karıştırılarak kısık ateşte krema haline gelene kadar pişirilir.
Likörü:
2 portakal suyu
1 çorba kaşığı pudra şekeri
1 çorba kaşığı su
karıştırılır.
Beyaz Krema:
125 gram margarin ile aldığı kadar pudra şekeri macun hale gelene kadar karıştırılır. (krem şanti de kullanabilirsiniz)
Yapılışı:
Pişen kek 3 eşit parçaya kesilir. Her kat likörle ıslatılarak krema sürülür. Arzu edilirse kremanın üzerine halka halka doğranmış muz konularak, her kat tamamlanır. En üste ve kenarlara çikolatalı kremadan sürülür. Beyaz krema, fındık, fıstık ile süslenir.
200 gram şeker (1 bardak)
250 gram un (2,5 bardak)
Limon kabuğu rendesi
1 paket vanilya
Yumurta ve şeker yoğurt gibi beyazlaşana kadar çırpılır. Un elenir, limon kabuğu rendesi ve vanilya ile birlikte karışıma ilave edilir. Karıştırılarak yağlanmış pasta kalıbına dökülerek sıcak fırında pişirilir.
Çikolatalı kreması:
1 vanilya
180 gram şeker
80 gram un (1 kahve fincanı)
3,5 çorba kaşığı kakao
1 kilo süt
2 yumurta
Hepsi karıştırılarak kısık ateşte krema haline gelene kadar pişirilir.
Likörü:
2 portakal suyu
1 çorba kaşığı pudra şekeri
1 çorba kaşığı su
karıştırılır.
Beyaz Krema:
125 gram margarin ile aldığı kadar pudra şekeri macun hale gelene kadar karıştırılır. (krem şanti de kullanabilirsiniz)
Yapılışı:
Pişen kek 3 eşit parçaya kesilir. Her kat likörle ıslatılarak krema sürülür. Arzu edilirse kremanın üzerine halka halka doğranmış muz konularak, her kat tamamlanır. En üste ve kenarlara çikolatalı kremadan sürülür. Beyaz krema, fındık, fıstık ile süslenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder