Hakkımda

Pratik, yapması kolay, zevkli, yemek, meze, pasta, ve tatlı tarifleri... Mutfak işlerini çok sevdiğim ve yemek yaparken mutlu olduğum için, 15 yaşımdan beri yemek ve pasta yapıyorum. "El Kararı Göz Kararı" ismini seçmemin nedeni, tariflerde her zaman bire bir ölçü kullanmayıp, özellikle yemeklerde, bazı malzemeleri göz kararı ayarlıyor olmam. Ayrıca, bazen de tariflerde, elimde olan malzemeye göre değişiklik yaparım. (Yağ yerine, kaynamış sütün üzerinde biriken kaymağı kullanmak, gibi.) Hepsi, daha önce yaptığım, sevdiğim ve yiyenler tarafından büyük beğeni alan tariflerdir. Paylaşacağım tariflerin çoğunun, internette binlerce örneği var elbette ama bunlar benim yıllardır yaptığım ve çoğunda kişisel ve yöresel püf noktaları kullandığım tarifler olacak. Zaman zaman el alışkanlığıyla, önemli detayları atlayarak, karşımdaki biliyor gibi düşünerek yazabilirim. Öyle durumlarda yorum kısmından uyarabilir ve soru sorabilirsiniz :)

26 Temmuz 2014

Cevizli Kadayıf


Malzemeler:

500 gram tel kadayıf
250 gram tereyağ
250 gram ceviz içi
1 kilo şeker
1 litre su
Yarım limon suyu

Yapılışı:

Su ve şeker koyulaşıncaya kadar kaynatılır. Limon suyu da eklenerek ocaktan alınır ve  soğumaya bırakılır.


Yağ eritilir.


Kadayıflar geniş bir tepside didiklenerek açılır.


Eritilen yağ kadayıflara iyice yedirilir.


Yağlanmış kadayıf 2 eşit parçaya ayrılır. 


30 - 40 cm çapında  tepsi yağlanarak kadayıfın yarısı tepsinin alt kısmına  bastırarak yerleştirilir. 



Üzerine ceviz eklenir.


                                     
 Kalan kadayıf cevizlerin üzerine yayıyılıp elle  bastırarak sıkıştırılır.


180 derece ısıda üzeri kızarana kadar pişirilir


Fırından çıkınca ılımış şerbeti dökülür. Şerbetini çekip, yumuşayınca yenmeye hazır hale gelir. Kaymak veya kaymaklı dondurma ile servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder