500 gram tel kadayıf
250 gram tereyağ
250 gram ceviz içi
1 kilo şeker
1 litre su
Yarım limon suyu
Yapılışı:
Su ve şeker koyulaşıncaya kadar kaynatılır. Limon suyu da eklenerek ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.
Yağ eritilir.
Kadayıflar geniş bir tepside didiklenerek açılır.
Eritilen yağ kadayıflara iyice yedirilir.
Yağlanmış kadayıf 2 eşit parçaya ayrılır.
30 - 40 cm çapında tepsi yağlanarak kadayıfın yarısı tepsinin alt kısmına bastırarak yerleştirilir.
Üzerine ceviz eklenir.
Kalan kadayıf cevizlerin üzerine yayıyılıp elle bastırarak sıkıştırılır.
Fırından çıkınca ılımış şerbeti dökülür. Şerbetini çekip, yumuşayınca yenmeye hazır hale gelir. Kaymak veya kaymaklı dondurma ile servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder