Malzemeler:
500 gram asma yaprağı
1,5 su bardağı pirinç
4-5 adet kuru soğan
Zeytinyağı
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı yeni bahar
1 tatlı kaşığı tarçın
2-3 yemek kaşığı kuru nane
Çam fıstığı
Kuş üzümü
2 adet kesme şekeri
Limon
Yapılışı:
Soğanlar ince kıyılır, pirinç ve kuş üzümü yıkanır.
Soğanlar yağda hafif sarardıktan sonra çam fıstıkları da eklenir ve kavrulur.
Baharatları eklenerek biraz daha kavrulur.
Pirinç ve kuş üzümü eklenerek, kavrulmaya devam edilir. Bu esnada tuzu eklenir.
Üzerini hafif kapatana kadar sıcak su ilave edilir.
Suyun çekince nanesi eklenir ve soğumaya bırakılır.
İri bir şekilde sarılarak tencereye dizilir. Üzerine limon ve yağ gezdirilip, 1 bardak kadar sıcak su eklenir. üzerine tabak kapatılarak yaklaşık 1 saat pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder