Hakkımda

Pratik, yapması kolay, zevkli, yemek, meze, pasta, ve tatlı tarifleri... Mutfak işlerini çok sevdiğim ve yemek yaparken mutlu olduğum için, 15 yaşımdan beri yemek ve pasta yapıyorum. "El Kararı Göz Kararı" ismini seçmemin nedeni, tariflerde her zaman bire bir ölçü kullanmayıp, özellikle yemeklerde, bazı malzemeleri göz kararı ayarlıyor olmam. Ayrıca, bazen de tariflerde, elimde olan malzemeye göre değişiklik yaparım. (Yağ yerine, kaynamış sütün üzerinde biriken kaymağı kullanmak, gibi.) Hepsi, daha önce yaptığım, sevdiğim ve yiyenler tarafından büyük beğeni alan tariflerdir. Paylaşacağım tariflerin çoğunun, internette binlerce örneği var elbette ama bunlar benim yıllardır yaptığım ve çoğunda kişisel ve yöresel püf noktaları kullandığım tarifler olacak. Zaman zaman el alışkanlığıyla, önemli detayları atlayarak, karşımdaki biliyor gibi düşünerek yazabilirim. Öyle durumlarda yorum kısmından uyarabilir ve soru sorabilirsiniz :)

27 Temmuz 2014

Zeytinyağlı Yaprak Sarması


Malzemeler:

500 gram asma yaprağı
1,5 su bardağı pirinç
4-5 adet kuru soğan
Zeytinyağı
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı yeni bahar
1 tatlı kaşığı tarçın
2-3 yemek kaşığı kuru nane
Çam fıstığı
Kuş üzümü
2 adet kesme şekeri
Limon

Yapılışı:

Soğanlar ince kıyılır, pirinç ve kuş üzümü yıkanır.


Soğanlar yağda  hafif sarardıktan sonra çam fıstıkları da eklenir ve kavrulur.


Baharatları eklenerek biraz daha kavrulur.



Pirinç ve kuş üzümü eklenerek, kavrulmaya devam edilir. Bu esnada tuzu eklenir.


Üzerini hafif kapatana kadar sıcak su ilave edilir. 


Suyun çekince nanesi eklenir ve soğumaya bırakılır.


İri bir şekilde sarılarak tencereye dizilir. Üzerine limon ve yağ gezdirilip, 1 bardak kadar sıcak su eklenir. üzerine tabak kapatılarak yaklaşık 1 saat pişirilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder