Hakkımda

Pratik, yapması kolay, zevkli, yemek, meze, pasta, ve tatlı tarifleri... Mutfak işlerini çok sevdiğim ve yemek yaparken mutlu olduğum için, 15 yaşımdan beri yemek ve pasta yapıyorum. "El Kararı Göz Kararı" ismini seçmemin nedeni, tariflerde her zaman bire bir ölçü kullanmayıp, özellikle yemeklerde, bazı malzemeleri göz kararı ayarlıyor olmam. Ayrıca, bazen de tariflerde, elimde olan malzemeye göre değişiklik yaparım. (Yağ yerine, kaynamış sütün üzerinde biriken kaymağı kullanmak, gibi.) Hepsi, daha önce yaptığım, sevdiğim ve yiyenler tarafından büyük beğeni alan tariflerdir. Paylaşacağım tariflerin çoğunun, internette binlerce örneği var elbette ama bunlar benim yıllardır yaptığım ve çoğunda kişisel ve yöresel püf noktaları kullandığım tarifler olacak. Zaman zaman el alışkanlığıyla, önemli detayları atlayarak, karşımdaki biliyor gibi düşünerek yazabilirim. Öyle durumlarda yorum kısmından uyarabilir ve soru sorabilirsiniz :)

16 Temmuz 2014

Salamura Peynir



Malzemeler:
Taze peynir
Su
Kaya tuzu

Yapılışı:

Peynir yıkandıktan sonra tuza bulanarak kavanoza yerleştirilir. 


Buzdolabında 1 gün bekletildikten sonra tuzlu su hazırlanılır. Çiğ yumurta içine konulur, suyun yüzeyine çıkıyorsa tuzu karar demektir. 


Peynirleri tamamen kapatana kadar su ilave edilir. 
Peynir havayla temas etmesin diye üzerine bir ağırlık koyabilirsiniz.


En az 2-3 hafta sonra yenilebilir. 

Ben 5 kilo peynire 1- 1,5 kilo kadar  tuz, 2-3 litre de su kullandım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder