Hakkımda

Pratik, yapması kolay, zevkli, yemek, meze, pasta, ve tatlı tarifleri... Mutfak işlerini çok sevdiğim ve yemek yaparken mutlu olduğum için, 15 yaşımdan beri yemek ve pasta yapıyorum. "El Kararı Göz Kararı" ismini seçmemin nedeni, tariflerde her zaman bire bir ölçü kullanmayıp, özellikle yemeklerde, bazı malzemeleri göz kararı ayarlıyor olmam. Ayrıca, bazen de tariflerde, elimde olan malzemeye göre değişiklik yaparım. (Yağ yerine, kaynamış sütün üzerinde biriken kaymağı kullanmak, gibi.) Hepsi, daha önce yaptığım, sevdiğim ve yiyenler tarafından büyük beğeni alan tariflerdir. Paylaşacağım tariflerin çoğunun, internette binlerce örneği var elbette ama bunlar benim yıllardır yaptığım ve çoğunda kişisel ve yöresel püf noktaları kullandığım tarifler olacak. Zaman zaman el alışkanlığıyla, önemli detayları atlayarak, karşımdaki biliyor gibi düşünerek yazabilirim. Öyle durumlarda yorum kısmından uyarabilir ve soru sorabilirsiniz :)

16 Temmuz 2014

Bici Bici





Malzemeler:

5 yemek kaşığı nişasta
5 bardak su 

2 su bardağı şeker
2 su bardağı  su
Gül suyu
Pudra şekeri
Bir çay kaşığı ucu kadar kırmızı şekerci boyası

 Yapılışı:

Su  kaynatılır.   Bir kasede nişasta yarım bardak ile su eritilir..
Kaynayan suya, sürekli karıştırılarak ilave edilir. Karıştırarak 5-6 dakika  pişirilir.  Bir  küçük tepsi su ile ıslatıılarak pişmiş muhallebi içine boşaltılır ve soğumaya bırakılır.


Üzerini bici boyasından hafif dokunuşlarla renklendirebilirsiniz.
Streç filmle kapatıp buzdolabına konulur.
Su ve şeker beş dakika kadar kaynatarak şerbet hazırlanılır. Bir kürdanın ucu ile şekerci boyası  ve  2 yemek kaşığı gül suyu eklenir ve soğuması için buzdolabına konulur.

Servis edilirken, bici küp küp doğranarak kaselere konulur. 



Buzluktan çıkardığınız buz, bir buz rendesi ile  rendeleyerek veya sert bir cisimle bir bezin içerisinde döverek  kar haline getirilerek bicilerin  üzerine konur ve şerbeti de eklendikten sonra, pudra şekeri serpilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder