Hakkımda

Pratik, yapması kolay, zevkli, yemek, meze, pasta, ve tatlı tarifleri... Mutfak işlerini çok sevdiğim ve yemek yaparken mutlu olduğum için, 15 yaşımdan beri yemek ve pasta yapıyorum. "El Kararı Göz Kararı" ismini seçmemin nedeni, tariflerde her zaman bire bir ölçü kullanmayıp, özellikle yemeklerde, bazı malzemeleri göz kararı ayarlıyor olmam. Ayrıca, bazen de tariflerde, elimde olan malzemeye göre değişiklik yaparım. (Yağ yerine, kaynamış sütün üzerinde biriken kaymağı kullanmak, gibi.) Hepsi, daha önce yaptığım, sevdiğim ve yiyenler tarafından büyük beğeni alan tariflerdir. Paylaşacağım tariflerin çoğunun, internette binlerce örneği var elbette ama bunlar benim yıllardır yaptığım ve çoğunda kişisel ve yöresel püf noktaları kullandığım tarifler olacak. Zaman zaman el alışkanlığıyla, önemli detayları atlayarak, karşımdaki biliyor gibi düşünerek yazabilirim. Öyle durumlarda yorum kısmından uyarabilir ve soru sorabilirsiniz :)

14 Mart 2014

Yumurtalı Ispanak


Malzemeler:

500 gr ıspanak 
1 orta boy soğan 
2-3 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz
Kırmızı biber
Karabiber 
4-5 adet yumurta

Yapılışı: 

Ispanaklar yıkanıp,  doğranır. Doğranmış soğanlar yağda kavrulur, ıspanaklar azar azar ilave edilerek kavrulmaya devam edilir. Baharatları eklenir. Sulanmasın diye tuzu en son eklenir. Ispanak iyice kavrulduktan sonra çırpılmış yumurta eklenir ve karıştırılır. Göz göz isteniyorsa yumurtalar çırpılmadan tek tek kırılır, kapağı kapatılarak kısık ateşte 2-3 dakika pişirilir. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder