Hakkımda

Pratik, yapması kolay, zevkli, yemek, meze, pasta, ve tatlı tarifleri... Mutfak işlerini çok sevdiğim ve yemek yaparken mutlu olduğum için, 15 yaşımdan beri yemek ve pasta yapıyorum. "El Kararı Göz Kararı" ismini seçmemin nedeni, tariflerde her zaman bire bir ölçü kullanmayıp, özellikle yemeklerde, bazı malzemeleri göz kararı ayarlıyor olmam. Ayrıca, bazen de tariflerde, elimde olan malzemeye göre değişiklik yaparım. (Yağ yerine, kaynamış sütün üzerinde biriken kaymağı kullanmak, gibi.) Hepsi, daha önce yaptığım, sevdiğim ve yiyenler tarafından büyük beğeni alan tariflerdir. Paylaşacağım tariflerin çoğunun, internette binlerce örneği var elbette ama bunlar benim yıllardır yaptığım ve çoğunda kişisel ve yöresel püf noktaları kullandığım tarifler olacak. Zaman zaman el alışkanlığıyla, önemli detayları atlayarak, karşımdaki biliyor gibi düşünerek yazabilirim. Öyle durumlarda yorum kısmından uyarabilir ve soru sorabilirsiniz :)

13 Mart 2014

Fırın Makarna


Malzemeler:

1 paket makarna
2-3 kaşık tereyağ/zeytinyağı
4 kaşık un
1 kilo süt
2 yumurta
Kaşar peyniri
Tuz

Yapılışı:

Süt, un ve yumurtayı çırpma teliyle karıştırarak kısık ateşte krema haline gelene kadar pişirerek beşamel sosunu hazırlayın. İçine yağını ilave edin.
 Makarnayı haşlayıp, hazırladığınız sosla karıştırın ( ben  asla soğuk sudan geçirmem ).
Hazırlanan karışım uygun bir tepsiye dökülür ve üzerine rendelenmiş kaşar serpilerek kızgın fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder