Hakkımda

Pratik, yapması kolay, zevkli, yemek, meze, pasta, ve tatlı tarifleri... Mutfak işlerini çok sevdiğim ve yemek yaparken mutlu olduğum için, 15 yaşımdan beri yemek ve pasta yapıyorum. "El Kararı Göz Kararı" ismini seçmemin nedeni, tariflerde her zaman bire bir ölçü kullanmayıp, özellikle yemeklerde, bazı malzemeleri göz kararı ayarlıyor olmam. Ayrıca, bazen de tariflerde, elimde olan malzemeye göre değişiklik yaparım. (Yağ yerine, kaynamış sütün üzerinde biriken kaymağı kullanmak, gibi.) Hepsi, daha önce yaptığım, sevdiğim ve yiyenler tarafından büyük beğeni alan tariflerdir. Paylaşacağım tariflerin çoğunun, internette binlerce örneği var elbette ama bunlar benim yıllardır yaptığım ve çoğunda kişisel ve yöresel püf noktaları kullandığım tarifler olacak. Zaman zaman el alışkanlığıyla, önemli detayları atlayarak, karşımdaki biliyor gibi düşünerek yazabilirim. Öyle durumlarda yorum kısmından uyarabilir ve soru sorabilirsiniz :)

03 Eylül 2014

Zeytinyağlı Barbunya

                                      

Malzemeler:

1 kilo taze barbunya (1/2 kilo kuru barbunya)
2 adet havuç
3-4 adet domates
2 adet soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
2 kesme şekeri
Tuz
Yarım bardak su
Limon
Maydanoz

Yapılışı:

Barbunyalar ayıklanır ( kuru barbunya ise, geceden ıslatılır ve haşlanır ). Soğan yemeklik doğranır, yağda pembeleştirildikten sonra barbunya ve havuç ilave edilir. Soyulup doğranmış domatesler, tuz, şeker, su ve biraz da limon suyu eklenerek kısık ateşte barbunyalar yumuşayıncaya kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder