Hakkımda

Pratik, yapması kolay, zevkli, yemek, meze, pasta, ve tatlı tarifleri... Mutfak işlerini çok sevdiğim ve yemek yaparken mutlu olduğum için, 15 yaşımdan beri yemek ve pasta yapıyorum. "El Kararı Göz Kararı" ismini seçmemin nedeni, tariflerde her zaman bire bir ölçü kullanmayıp, özellikle yemeklerde, bazı malzemeleri göz kararı ayarlıyor olmam. Ayrıca, bazen de tariflerde, elimde olan malzemeye göre değişiklik yaparım. (Yağ yerine, kaynamış sütün üzerinde biriken kaymağı kullanmak, gibi.) Hepsi, daha önce yaptığım, sevdiğim ve yiyenler tarafından büyük beğeni alan tariflerdir. Paylaşacağım tariflerin çoğunun, internette binlerce örneği var elbette ama bunlar benim yıllardır yaptığım ve çoğunda kişisel ve yöresel püf noktaları kullandığım tarifler olacak. Zaman zaman el alışkanlığıyla, önemli detayları atlayarak, karşımdaki biliyor gibi düşünerek yazabilirim. Öyle durumlarda yorum kısmından uyarabilir ve soru sorabilirsiniz :)

09 Haziran 2014

Kıymalı Börülce


Malzemeler:

1 kilo börülce
200 gram kıyma
1 adet kuru soğan
1 kaşık biber salçası
Zeytinyağı/sıvı yağ
3-4 adet domates
Tuz
Karabiber
Kırmzı Biber
Yeni bahar

Yapılışı:

Börülceler, yıkanır ve ayıklanır. 3-4 cm. uzunluğunda  kesilir.
Kıyma, soğanla birlikte kavrulur. 
Salça, baharatlar ve kabukları soyulup küp küp doğranmış domatesler kıymaya ilave edilir. 
En son börülceler de eklenerek üzerine yarım bardak sıcak su gezdirilir. Kısık ateşte  pişirilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder