Malzemeler:
1 adet tavuk/kemikli tavuk göğsü
1 çay bardağı şehriye
2 domates
1 soğan
1 havuç
Tuz
Kuru nane
Yeterli miktarda su
Yapılışı:
Tavuk yıkanıp, soğan ve havuçla birlikte haşlanır. Haşlanan tavuk (yeterli miktarda) didiklenir. Soğan çıkarılır, havuç ezilerek haşlama suyuna eklenir. Rendelenmiş domates, tuz ve şehriye ilave edilerek şehriyeler yumuşayana kadar kaynatılır. Üzerine nane serpilerek servis edilir.
Tavuğun kendi yağı yeterli geldiğinden yağ ilave etmeden yapıyorum. Arzu ederseniz şehriyeyi yağda pembeleştirip, domatesleri de soteleyip yapabilirsiniz. Ama hasta için yapılacaksa böylesi daha hafif olur. Tavuğun da kemikli ve derili olarak kaynatılarak suyunun alınması hem lezzetli olması, hem de şifa vermesi için önemlidir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder