Hakkımda

Pratik, yapması kolay, zevkli, yemek, meze, pasta, ve tatlı tarifleri... Mutfak işlerini çok sevdiğim ve yemek yaparken mutlu olduğum için, 15 yaşımdan beri yemek ve pasta yapıyorum. "El Kararı Göz Kararı" ismini seçmemin nedeni, tariflerde her zaman bire bir ölçü kullanmayıp, özellikle yemeklerde, bazı malzemeleri göz kararı ayarlıyor olmam. Ayrıca, bazen de tariflerde, elimde olan malzemeye göre değişiklik yaparım. (Yağ yerine, kaynamış sütün üzerinde biriken kaymağı kullanmak, gibi.) Hepsi, daha önce yaptığım, sevdiğim ve yiyenler tarafından büyük beğeni alan tariflerdir. Paylaşacağım tariflerin çoğunun, internette binlerce örneği var elbette ama bunlar benim yıllardır yaptığım ve çoğunda kişisel ve yöresel püf noktaları kullandığım tarifler olacak. Zaman zaman el alışkanlığıyla, önemli detayları atlayarak, karşımdaki biliyor gibi düşünerek yazabilirim. Öyle durumlarda yorum kısmından uyarabilir ve soru sorabilirsiniz :)

09 Mayıs 2014

Şehriyeli Tavuk Çorbası


Malzemeler:

1 adet tavuk/kemikli tavuk göğsü
1 çay bardağı şehriye
2 domates
1 soğan
1 havuç
Tuz
Kuru nane
Yeterli miktarda su

Yapılışı:

Tavuk yıkanıp, soğan ve havuçla birlikte haşlanır. Haşlanan tavuk (yeterli miktarda) didiklenir. Soğan çıkarılır, havuç ezilerek haşlama suyuna eklenir. Rendelenmiş domates, tuz ve şehriye ilave edilerek şehriyeler yumuşayana kadar kaynatılır. Üzerine nane serpilerek servis edilir.
Tavuğun kendi yağı yeterli geldiğinden yağ ilave etmeden yapıyorum. Arzu ederseniz şehriyeyi yağda pembeleştirip, domatesleri de soteleyip yapabilirsiniz. Ama hasta için yapılacaksa böylesi daha hafif olur. Tavuğun da kemikli ve derili olarak kaynatılarak suyunun alınması hem lezzetli olması, hem de şifa vermesi için önemlidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder