Malzemeler:
1 kilo ıspanak
125 gram kıyma
1-2 adet kuru soğan
1 kaşık biber salçası
Zeytinyağı/sıvı yağ
1 fincan pirinç
1 bardak sıcak su
Tuz
Karabiber
Kırmızı Biber
Yeni bahar
Yapılışı:
Ispanaklar yıkanır ve ayıklanır. İri iri doğranır.
Kıyma, soğanla birlikte yağda kavrulur.
Kıyma, soğanla birlikte yağda kavrulur.
Salça, baharatlar kıymaya ilave edilir.
Ispanaklar da eklenerek üzerine bir bardak sıcak su gezdirilir. Kısık ateşte pişmeye bırakılır. Pişmesine yakın pirinç ilave edilir ve pirinçler de pişince ocaktan alınır.
Arzuya göre yoğurtla da servis edilebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder